Hem / Att Ordna Begravning / Att välja gravsten

Att välja gravsten

Gravstenar finns i olika många olika material och utföranden. Som auktoriserade begravningsbyrå har vi kunnande och kompetens för att hjälpa till med valet gravsten.

Gravstenen kan berätta en historia om den som ligger i graven eller bara med namn bekräfta vem som är gravsatt här. Innan en gravsten eller annat minnesmärke får resas på graven skall det godkännas av Kyrkogårdsförvaltningen.

Vi har kataloger över olika gravstenar som du kan välja mellan och vi kan erbjuda alla typer av gravvårdar. Ring gärna så lämnar vi en prisuppgift. Finns det en befintlig gravsten så hjälper vi till med att komplettera den med ny text.

Nyhet: QR-kod på gravstenen

Genom att scanna av en QR-kod på gravstenen med en app på sin smartphone kan man nu besöka en avlidens persons digitala minnesrum på nätet. När man läst av streckkoden kommer man direkt till en webbsida, en film, en minnessida eller ett foto-kollage.

Produkten som gör det här möjligt är en sk QR-bricka, som fästs på gravstenen. QR-brickan kan beställas med eller utan bild och klistras fast på gravstenen med ett special-lim som inte skadar stenen och gör att den lätt går att få bort. Den är dessutom liten och diskret och stör inte gravstenens övriga dekorationer.

Beställ QR-brickan här hos vår samarbetspartner InMemory >>