Hem / Hur gör jag nu?

Hur gör jag nu?

Den som just har mist en nära vän eller anhörig behöver mycket hjälp och stöd från sin omgivning. Vi vet, för det är en del av vårt arbete. Vi finns till hands när du behöver stöd och hjälp med allt som måste ordnas. Så tveka inte att kontakta oss på Falbygdens Begravningsbyrå vad du än vill ha hjälp med och vilka frågor du än har.

Ha inte bråttom

Att hantera allt som ska ordnas när man mist en nära vän eller anhörig är inget man kan behärska på samma sätt som vardagliga saker i livet. Det finns heller ingen anledning att begära det av sig själv. Det finns heller ingen anledning att ha bråttom – ta en sak i taget. En del av det som du kanske oroar dig för kan nästan alltid vänta ett litet tag.

Kontakta anhöriga och vänner

Vid ett dödfall bör man, så snart man har kraft nog, ta kontakt med anhöriga och vänner och meddela vad som har hänt. Var inte rädd för att be om hjälp och stöd från någon som du kan prata med och dela sorgen med. De flesta brukar också bli tacksamma om de kan bidra på något sätt, till exempel med så vardagliga saker som att handla och laga mat.

Här får du svar på många frågor

För dig som vill sätta dig in i de praktiska frågorna inför en begravning har vi en skrift ”Hur gör jag nu?” som kan hämtas hos oss på byrån. Här finns svaren på många av de frågor som uppstår vid ett dödsfall. Broschyren går även att ladda ner här.

Frågor och svar

Det finns många frågor i samband med dödsfall och sorg, eller kanske kring ens egen planering inför livets slut. Här kan du klicka dig vidare till en länk hos SBF där vi samlat några av de vanligaste frågorna>>