Hem / Att Ordna Begravning / Försäkringsinventering

Försäkringsinventering

Åtskilliga miljoner kronor i försäkringspengar fryser varje år inne i samband med dödsfall. Detta helt enkelt för att de efterlevande inte känner till att den avlidne tecknat försäkringar som de omfattas av.

Försäkringspengar betalas tyvärr sällan ut per automatik, utan det krävs att någon gör en anmälan till respektive försäkringsbolag. Vet man inte själv om vilka försäkringar man omfattas av, vet sannolikt inte ens anhöriga det heller.

Istället för att era pengar fryser inne

Kan det finnas försäkringar som du inte känner till – försäkringar där du och andra efterlevande har rätt till ett ekonomiskt efterlevandeskydd? Att spåra försäkringar bland det stora antalet försäkringsbolag och försäkringsrådgivare som finns i Sverige är ingen lätt uppgift.

Som auktoriserad begravningsbyrå kan vi erbjuda en tjänst som letar rätt på försäkringar som annars riskerar att frysa inne – och se till att pengarna kommer de efterlevande till handa. Ladda ner Försäkringsinventering som PDF här eller hämta informationen direkt hos oss på Falbygdens Begravningsbyrå.